Informació de les parades

Parada 1

Esbarzer i didorta Sortint de l’escola cal anar carrer Rocacorba avall. Després de fer un baixador que no està pavimentat i davant de diferents pisos trobareu la parada a la banda de la riera.

Parada 2

Pollancre (Populus nigra) Un cop passat el pont de la riera i just a la banda dreta de l’entrada de l’aparcament del castell. Al costat de la riera trobareu aquest arbre gegantí.

Parada 3

Roure martinenc (Quercus humilis) Ja acabat l’aparcament del castell i passat el primer trencant del Castell. Agafant el camí planer després del primer banc a la vostra esquerra trobareu aquest bosc de roures.

Parada 4 (Entorn natural)  ESO

Un plec geològic. Seguint el mateix camí planer i abans d’una pujada, veurem a l’esquerra un camí que s’enfila també al castell. Aquí hi ha un marge sense vegetació on hi veiem el plec geològic.

Parada 5 (Entorn social) PRI

El castell de Terçol Cal que us atureu en el trencall que dona la volta a la casa del castell i agafeu el camí del Ricard, deixeu de banda el camí del Prat del Pou. Aquí tindreu una visió excel·lent de les runes del castell, de la casa i dels conreus que treballen. Les activitats proposades en aquest parada es van elaborar dins el projecte “Apadrinem un monument”, amb el suport de l’UAB

Parada 6

Els bolets. Al mateix lloc de la parada 5 però ficant-vos a dins del bosquet que envolta la drecera del Ricard

Parada 7

La font del Prat del Pou. Al mateix punt de les parades 5 i 6 hi ha un camí ample a mà dreta, que primer planeja i després s’enfila. Cal seguir per aquí fins arribar a una esplanada amb taules i bancs de pedra.

Parada 8

Falgueres i molses Cal que continueu pel camí del Ricard i després de la feixa amb avellaners, davant de la font del Castell, sobre el marge dret.

Parada 9

Herbes aromàtiques Després de la bassa que forma la font del Castell, a mà dreta veureu una clariana del bosc que és una zona de conglomerat.

Parada 10

Els sons del bosc Passem de llarg el següent revolt, després de la parada 9 i ens aturem al davant de la bassa de Cal Tombarella

Parada 11

Pi pinyer Sota el Castell, camí de la Poua de Can Revitllat, al costat d’un pi pinyer gros, passats els hivernacles de la casa del Castell.

Parada 12 (Entorn social)

La poua de glaç Després de travessar el torrent, al costat d’uns camps de conreu trobem la poua de Can Revitllat. Les activitats proposades en aquest parada es van elaborar dins el projecte “Apadrinem un monument” amb el suport de l’UAB.

Parada 13

Estepes Després de la poua, al final de la primera pujada del camí de la casa del Casuc.

Parada 14

La bassa Després de la Poua, al final de la primera pujada del camí de la casa del CasucA sota de la casa.

Parada 15 (Entorn social) EI

El forn de pa Aquesta és una parada de coneixement de l’entorn social i aquest tipus de parades estan pensades per fer a empreses i/o edificis del poble i queden fora del circuit de l’itinerari natural més proper. S’ha organitzat l’activitat a partir d’una visita al Forn de Dalt que es troba ubicat a la Plaça de l’Ajuntament.

Parada 16 (Entorn social) EI

La carnisseria Aquesta activitat està pensada per visitar la del Lluel que fan funcionar el pare i la mare de dos alumnes de l’escola. Cal que aneu cap al centre del poble i la trobareu al Carrer del Mig n.7.

Parada 17 (Entorn social) ESO

Prats, vaques, boscos i bolets Aquesta és una activitat de l’àrea de tecnologia relacionada amb coneixements TIC però també amb visites a empreses del poble. Des de l’espai moodle de centre els nois i noies de 2n d’ESO han de construir una web.

Parada 18 (Entorn social) ESO

Les poues de la Ginebreda Es troben situades a mà dreta de la carretera C-59, de Castellterçol a Moià, després del polígon industrial i abans del Pont de la Fàbrega. Per accedir-hi pot fer-se des d’un caminet des del Polígon el Vapor i amb un quart d’hora arribem a les Poues.

Parada 19 (Entorn social) ESO

Mancomunitat de Catalunya/ Casa Prat de la Riba Aquesta parada proposa l’estudi de la Mancomunitat de Catalunya associada a la figura d’Enric Prat de la Riba. Tot això es complementa amb la visita guiada a la Casa-museu Prat de la Riba que tenim al mateix poble de Castellterçol i la lectura d’un còmic sobre el tema.

Parada 20 (Entorn social) PRI

Visita a una fàbrica d’alimentació Casa Mas que és una fàbrica dedicada a l’elaboració de menjars preparats i on treballen alguns dels pares i mares dels nostres alumnes. Es troba situada en el polígon industrial que hi ha a l’entrada del poble venint de Moià.

Parada 21 (Entorn social) PRI

L’Ajuntament Aquesta parada organitza i ordena la visita que es fa, amb els alumnes de 4t de primària, a l’Ajuntament de Castellterçol

Parada 22 (Entorn social) ESO

El monestir de l’Estany Aquesta parada organitza la visita que es fa a aquest monestir amb els alumnes de 2n d’ESO

Deixa un comentari


*

css.php