18. Les poues de la Ginebreda

Aquestes poues presenten la singularitat única a tot l’arc mediterrani d’estar formades per 4 poues annexes sense estar connectades interiorment entre si. Aquest fet ratifica la idea de la gran importància que aquesta activitat va tenir a tot el Moianès i, molt especialment, a Castellterçol.

La primera de les 4 poues s’hauria construït a mitjans del segle XVII, i a principis del segle XVIII ja estarien construïdes totes 4. L’actual poua nº 3 ha estat rehabilitada i permet el seu accès interior. Destaca l’esbeltesa dels seus dos arcs interiors de suport a la volta i la caseta annexa des d’on s’entrava i sortia a l’interior de la Poua.

Es troben situades a mà dreta de la carretera C-59, de Castellterçol a Moià, després del polígon industrial i abans del Pont de la Fàbrega. Per accedir-hi pot fer-se des d’un caminet des del Polígon el Vapor i amb un quart d’hora arribem a les Poues.poua-ginebredaEn aquestes poues hem pensat activitats pels alumnes d’ESO. Podeu veure i descarregar-vos el dossier clicant en aquest enllaç: Poues de la Ginebreda

Deixa un comentari


*

css.php